Rólunk

Dr. Dénes Ivett vagyok, a Pont jó anya Konzultációs Központ alapítója. A központot azért hoztam létre, mert babaalvás tanácsadóként azt tapasztaltam, hogy szinte minden családban előfordul, hogy a szülők és a gyermek kapcsolatában vannak nehézségek, félreértések, olyan döccenők, olyan gyermeknevelési hibák, amelyek megnehezítik a családok életét, a biztonságos kötődés kialakítását vagy nem ideális szokásokhoz vezetnek.

Kétgyermekes anyaként, orvosként és csecsemő-szülő kapcsolati szakemberként azért dolgozom, hogy a családokhoz eljussanak azok a tudományos információk és gyakorlati tanácsok, melyek segítenek egy mély, bensőséges, kölcsönös elfogadáson alapuló kapcsolatot kiépíteni a szülőknek a gyermekeikkel. Mindezt a különböző gyermeknevelési elvek korlátai nélkül, integratív személetben, a nemzetközi pszichológiai és orvostudományi kutatásokra, javaslatokra alapozva.

Domokos Kata life,- karrier,- és business coach, PersonalGuide viselkedéselemzés szakértő vagyok.

2015. óta támogatom a hozzám forduló édesanyákat abban, hogy megtalálják az egyensúlyt életszerepeik között és ne kelljen választaniuk aközött, hogy jó anyák, jó társak vagy épp jó munkaerők legyenek. A Semmelweis Egyetem 2. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján két évig vezettem a koraszülő anyukák támogató csoportját.

Egyéni konzultáción, csoportos coaching alkalmakon, workshopokon, online tanfolyamokon és az előfizetői klubomban a gyermekes léttel járó, tipikusnak mondható élethelyzetek, elakadások megoldásában segítem ügyfeleimet, elsősorban stresszkezelés, dühkezelés, békés önérvényesítés, időmenedzsment, munka és magánélet egyensúlyának megteremtése terén.

Bojti Andrea klinikai gyermek- és ifjúságpszichológus, család- és párterapeuta jelölt, két gyermek édesanyja vagyok.

Több, mint 10 éve dolgozom gyermekpszichológusként a Heim Pál Gyermekkórházban és magánpraxisomban.

2011 óta írom a Gyermekpszichológus BLOG-ot. Az eleinte hobbiként indult oldal mára megújult és több tízezer fős követőtáborrá növekedett. Célom, hogy a gyermekpszichológia szemléletét minél szélesebb körben megismertessem a szülőkkel. Ez a gondolkodásmód megtanít komplexen gondolkodni a gyermekek lelkivilágáról, pszichés problémáiról és segít eldönteni, mikor van szakmai segítségre szükség.

2020-ban elindultak online kurzusaim, melyek ebben a szellemiségben támogatják a családokat egy-egy adott élethelyzetben.

Szakértőként rendszeresen találkozhatsz velem a médiában is. Legtöbbször az RTL Klub műsoraiba hívnak (Fókusz, Reggeli és a Híradó), de többször voltam már Jakupcsek Gabriella vendége és a Családbarát műsorban is rendszeresen szakértőként kérdeznek.

Lénárd Orsi vagyok, 3 gyermekes anya, szülésfelkészítő, babamasszázs oktató és szülő-csecsemő konzulens. Mindig is előszeretettel és érdeklődéssel fordultam a várandósság, a szülés és a kisbabás élet történései és témái felé. Ebben meghatározó volt a saját gyerekeim születése körüli időszak, ami sok örömöt és bizony számos kihívást is hozott magával. Szerettem a várandósságot, három szép szülésélményben volt részem és élveztem a gyerekekkel otthon töltött időszakot. Harmadik fiam születése után 2008-ban szüléskísérő dúla lettem, és ezzel egy időben beiratkoztam a Károli Gáspár Egyetem mentálhigiéné szakára, hogy jól megalapozott tudással segíthessem a hozzám forduló anyákat és családokat. Ezután kismamamasszőr és babamasszázs oktató lettem, és befejeztem a 2 évig tartó dúlaműhelyt is. Az elmúlt 13 évben több száz kisbaba születésénél voltam jelen dúlaként, és sok-sok édesanyát és édesapát készítettem fel a szülésre és a szülőségre. A saját életemben és a munkám során is azt tapasztaltam, hogy a baba megszületése utáni hónapok, évek az örömök mellett próbatételeket is rejtenek magukban. Az anyává és apává válás nem varázsütésre történik, és az újszülöttel való összehangolódás, vagy később a kisgyerekek fejlődése – különösen amikor abban nehézségek, döccenők vannak -, megterhelő lehet a szülők számára. Azért, hogy ezekben a helyzetekben is a 0-3 éves korú gyereket nevelő családok mellett állhassak, elvégeztem az ELTE szülő-csecsemő konzulensi képzését. Amiben számíthatsz rám: szülésfelkészítés csoportos és egyéni/páros konzultáció formájában, babamasszázs oktatás, baba-mama-apa kapcsolati kérdések (sírás-megnyugtatás, alvás-altatás, evési-etetési nehézségek, viselkedési és  érzelemszabályozási problémák, dackorszak kihívásai) illetve a szülésélmény feldolgozása.

Repka Ágnes vagyok, munkajogi szakokleveles tanácsadó, HR szakértő, közgazdász, a Dolgozó mami blog létrehozója. Végigjártam a szakmában töltött 20 évem alatt a HR-es ranglétrát (voltam munkaerő-közvetítő, munkaerő-kölcsönző, fejvadász, majd felsővezető egy multinál), több ezer állásinterjút tartottam, önéletrajzok tízezreit olvastam el, embereket vettem fel és bocsátottam el.

Mindig is érdekelt a nők helyzete a munkaerőpiacon, a női karrier titka, az esélyek egyenlősége vagy inkább egyenlőtlensége, ám amióta anya lettem, mindez többszörösen felerősödött. Nap, mint nap látom, hogy mekkora dilemma előtt áll egy fiatal, vagy már nem is annyira fiatal nő, amikor az élete egyik legszebb teendője, a gyermekvállalás-gyereknevelés és az állása biztonsága között habozik, olyan választás elé állítva, ami nem szabadna, hogy előforduljon.

Abban segítek most már több mint 10 éve az édesanyáknak, hogy az anyaság továbbra is öröm maradjon és a saját feltételeikkel tudjanak visszamenni dolgozni a szülés után. Ezért hoztam létre 2011 év elején a Dolgozó mami blogot, amely idehaza elsőként foglalkozott a várandósokat és kisgyerekeseket megillető jogokkal és a nők karrierlehetőségeivel. 2013 óta pedig tanácsadóként jogi és karriertanácsadást nyújtok több száz ügyfelemnek (kismamáknak és anyukáknak).

Bocskainé Irci vagyok, IBCLC laktációs szaktanácsadó és csecsemős nővér vagyok, 2 gyermekes édesanya, boldog feleség, támogató férjjel. Végletekig hiszek a jóban és nagyon pozitív szemléletű vagyok!

Egészségügyi szakember vagyok, így a kompetenciáimat pontosan tudom és betartom. Ismerem mi az élettani, mi a kóros, amennyiben szükséges, megfelelő szakemberhez irányítom a hozzám forduló édesanyákat.

Elkötelezett vagyok a személyre szabott, magas minőségű ellátás irányában.

Feladatom úgy segíteni, hiteles, naprakész információt adni, hogy az adott család a legmegfelelőbb döntést tudja hozni, az adott élethelyzetben. Támogatni, elfogadni és kísérni, ameddig szükségük van rá.

2007 óta dolgoztam a Telki Magánkórház szülészetén, 2017- sikeres nemzetközi vizsgát tettem, így jogosulttá váltam a legmagasabb, professzionális szintű laktációs szaktanácsadó, IBCLC titulusra.

2019 tavaszán elkezdtem a magánpraxisomat a Czeizel Intézetben, ahol szerdánként laktációs szaktanácsadást tartok, mellette a Dr. Rose Magánkórházban igény szerint meglátogatom a már megszült édesanyát és kisbabáját.

Az Életkezdet Szakmai Egyesület alelnöke vagyok.

Minden szoptatással felmerülő problémával természetesen szívesen foglalkozom.